Најновије

ОТКРИЋЕ: Хрватска председница носи српско име!

БЕОГРАД - Матица српска у Дубровнику ће представити рад Слободана Филиповића, истраживача древног времена европских народа, у којем је показао да је име хрватске председнице, Колинде Грабар Китаровић, име једне од претхришћанских српских богиња.
Колинда (Фото: hdz.hr)

Колинда (Фото: hdz.hr)

Ова чињеница о имену хрватске председнице ће бити у неколико стручних радова на Међународном научном скупу о Србима католичке и Србима исламске вере, у Београду, у мају 2015. године, наводи се у саопштењу организације Матица српска у Дубровнику. "С обзиром да је хрватска председница Србе католике означила Хрватима, а чак и Србе православне вере у Републици Српској Крајини и Хрватској, такође, прогласила Хрватима, можда ће, после сазнања о свом српском имену, престати да заступа аустријско и ватиканско колонијално творење од Срба других (несрпских) народа: Хрвата, Бошњака, Црногораца, Мађара..." - поручују из ове организације.
Прочитајте још:Колинда Китаровић поново напала Шешеља, тражи пресуду по хитном поступку
"Требало би на то да је, стварно, определи песма српској богињи Коленди (Колинди), која се и данас пева, највише, у Источној Србији." - додаје се у саопштењу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА