Најновије

Троицки: Срећнији сам и много више уживам на терену

БЕОГРАД- Другачији сам од када сам се вратио, срећнији сам и много више уживам на терену. Када знате да сте невини и да сте кажњени ни за шта, онда је то веома болно, то никада нећу заборавити – поручио је Виктор.
Виктор Троицки, (фото: Stevegtennis.com)

Виктор Троицки, (фото: Stevegtennis.com)

Преко трња до звезда. Такав пут је прошао Виктор Троицки за свега нешто више од шест месеци. Од суспензије, до одузимања бодова, позиције 847. на ранг листи, па све до титуле на турниру у Сиднеју (Аустралија). Пут на ком би му позавидели и много боље рангирани играчи. - Веома сам срећан. Прошао сам веома тежак пут, али се са овим исплатило. Када погледам где сам био пре шест месеци, невероватно је да већ имам пехар у рукама. Ово је сјајан моменат за мене и за мој тим – рекао је Троицки. На све ово српски играч гледа као на неку врсту другог живота, на шансу која се ретко добија. - Када сам поново почињао и када сам се враћао после суспензије гледао сам на ово као на другу шансу, другу каријеру. Био је ово заиста леп повратак. Морам да признам да сам другачији од када сам се вратио, срећнији сам, уживам више и лепше ми је сада него што је било раније. Имао сам сјајну недељу и све је било задовољавајуће. Срећан идем у Мелбурн и покушаћу да наставим са добрим играма и на првом грен слему сезоне. Први меч игра већ у понедељак против Јирија Веселог (Чешка). Оно што је веома интересантно је то да ће Виктор у размаку од свега неколико дана други пут да се упише у историју. Прво је мечом против Микаила Кукушкина у финалу Сиднеја био део првог финала у ком су играла двојица квалификаната, а сада ће први пут да се догоди да у првом колу играју два играча која у Мелбурн долазе са титулама. Чех је био најбољи у Оукленду (Нови Зеланд). Питали су српског играча да ли би можда требало да им дају дан дуже за одмор. - То треба да питате људе који праве распоред – уз осмех је рекао Троицки. – Исто је и за мене и за њега, обојица тамо долазимо са трофејима. Готово да нећемо имати одмор, јер у недељу крећемо за Мелбурн, тако да проводимо дан у путу, али је то живот професионалног тенисера. Морамо брзо да се прилагодимо и зато се дивим великим шампионима који то раде из недеље у недељу, а мора још много да се ради да би се дошло до тог нивоа.
Прочитајте још:

Троицки освојио Сиднеј

Иако она пословица „Шта те не убије, то те ојача“ може да се примени на Србина, он не може да пређе преко свега што су му урадили. - Не, могу да гледам на то као нешто позитивно. Знам да нисам урадио ништа лоше и то је веома болно, када знате да сте невини и да сте кажњени ни за шта. То много боли и никада нећу заборавити. Желели су да ми униште каријеру. Било ми је тешко, поготово на почетку суспензије и нећу то заборавити. Међутим, после пар месеци сам био још мотивисанији, желео сам да се вратим јачи него икада, али једноставно, то није требало да се догоди. На крају је поручио да се осећа веома добро и спремно. - Радио сам јаче него икада. Осећам се веома спремно, играо сам осам мечева у Сиднеју и срећом нисам имао проблеме. Осећам се веома свеже и као да могу да наставим добро да играм и у понедељак. Радио сам напорно, имам поверење у себе и своје тело и осећам да могу да радим много ствари и то је најважније – закључио је Виктор Троицки. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА