Најновије

ЕВАКУАЦИЈА ШИРОМ БОСНЕ: Поплављене куће, алармантно у Сарајеву (ФОТО)

САРАЈЕВО, 19. ЈАНУАРА- Обилне падавине које су захватиле шире подручје Федерације БиХ током ноћи су проузроковале пораст водостаја река и потока на подручју Кантона Сарајево, a у илиџанским насељима Осијек, Доглоди и Доброшeвићи већ је поплављен већи број кућа, а неколико породица евакуисано.
Вода је јутрос ушла у куће неколико породица у илиџанском насељу Доглоди. (Фото: Radiosarajevo.ba)

Вода је јутрос ушла у куће неколико породица у илиџанском насељу Доглоди. (Фото: Radiosarajevo.ba)

Из Цивилне заштите Кантона Сарајево потврђено је да је у првом делу ноћи, око 21.00 час дошло је до изливања Раковичког потока у насељима Гладно поље и Раковица. Према последњим информацијама, седам до осам кућа је поплављено, једна старица је евакуисана, док су остале породице одбиле евакуацију. "Тренутно немамо комплетне информације, али можемо рећи да је ситуација на терену поприлично алармантна", речено је "Дневном авазу" из Цивилне заштите Кантона Сарајева. Падавине су проузроковале проблеме и за мештане у Улици Плантаже, а у Улици Стара пруга према Блажују поплављено је од 10 до 15 кућа. Поплава је захватила и вогошћанско насеље Хотоњ. Током протекле ноћи услед обилних кишних падавина дошло је до пораста водостаја на подручју Какња, али нема забележених случајева плављења стамбених објеката. Водостај реке Босне је нарастао за метар. Служба цивилне заштите општине Какањ континуирано прати стање корита река на подручју Какња. "Разлога за панику нема, али има потребе и разлога за предострожност и превентивне поступке", кажу у Цивилној заштити.
Прочитајте још:НЕВЕРОВАТНА ПРОРОЧАНСТВА ОЦА ТАДЕЈА: До сада су се сва обистинила!ДА ТИ СЕ ЖИВОТ ЗГАДИ: Дао слаткиш познатог произвођача детету, а ево шта је било у њему (ФОТО)
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА