Најновије

Девет ствари за које (можда) нисте знали да постоје на Фејсбуку

Скоро четири милиона корисника Фејсубука из Србије се макар једном недељно улогује на ову мрежу. Неки од њих су напредни корисници који знају сваки "кутак", док су други "обични" корисници којима Фејсбук служи за одржавање контакта. Ипак, није лоше знати неке додатне детаље, поготово ако се они односе на заштиту приватности корисника.
Фото: Фејсбук

Фото: Фејсбук

Онај "други" инбокс Број корисника који није упознат са фолдером "Other" на Фејсуку је велик. Тај фолдер представља скуп порука које корисник добија од људи са којима није повезан преко Фејсбука. Да би га видели потребно је да одете на приказ свих порука и поред инбокса ћете видети фолдер "Other". Проверите где сте све улоговани Уђете у подешавања и кликнете на "Security", након тога ће се отворити прозор у ком имате таб "Where You're Logged In". Ту можете да видите све уређаје на којима сте улоговани, као и локације где се они налазе и последње време приступа Фејсбуку. Уједно можете да одјавите са свих тих уређаја само једним кликом. Укључите "пиратски" или "наопаки" енглески Програмери у Фејсбуку омогућили су корисницима да свој профил држе на неком од десетина светских језика. Ипак за оне који желе нешто другачије ту је пиратски енглески или енглески са обрнутим словима. Ова промена се ради исто као и за стандардне језике. Нађете "General Account Settings" и опцију "Language". Направите листу интереса Уколико желите да постови о одређеној теми или са одређених сајтова/фан страница/пријатеља буду на једној посебној листи, то можете направити сами у оквиру Фејсбука. У левој колони имате таб "Interests" и кликом на њу добијате опцију да направите посебну листу. За парове Ако на Фејсбуку имате ознаку да сте у вези или браку са неким, одласком на ову страницу можете видети све заједничке постове и конекције као на једном профилу. Пошаљите фајлове путем чата У случају да желите неком да пошаљете фајл преко мејла, то можете брже одрадити преко Фејсбук чата. Кликнете на иконицу шрафа у оквиру прозора за дописивање и добићете падајући мени. Изаберете опцију "Add Files..." и убаците жељени фајл. Ентер и то је то. Скривени смајлији Већина корисника током дописивања користи смајлије и њих можете пронаћи лако користећи овај ":" и још неки карактер. Постоје и они које можете добити укуцавањем ових карактера: (y) , (^^^) , :|] , :poop: <(") . Сачувајте линкове за накнадно читање Пролазите кроз Фејсбук и видите занимљив пост, али немате довољно времена да му се посветите до краја. Како га не би копирали или другачије означавали најлакши начин је да користите опцију "save". Њу добијате кликом на стрелицу у горњем десном углу сваког поста. Сачуване текстове можете пронаћи у левој колумни. Видите "однос" двоје људи Вероватно сте упознати са опцијом Friendship која се појављује када одете на нечији профил. Кликом на њу добићете све коментаре, фотографије и интересовања која делите са одређеном особом. Поред опције Share Friendship имате таб "More" и кликом на њега добијате могућност да упоредите профиле и однос две особе са Фејсбука.
Прочитајте још:Друштвени утицај друштвених мрежа у СрбијиНИЈЕ НИМАЛО НАИВНО: Ако ваше дете има неку од ових апликација, одмах их избришите!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА