Најновије

Руски медији: Напад на аеродром у Доњецку је најава рата већих размера

КИЈЕВ- Ако украјинска војска заузме доњецки аеродром то ће означити почетак рата већих размера, п
Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

"Имајући у виду изузетну војно-стратешку важност доњецког аеродрома, његова окупација од стране кијевске војске ће, изгледа, служити као знак рата већих размера у садашњости или у најскоријој будућности", објашњава Sputnik.

По мишљењу агенције, ако заузме аеродром, украјинска војска ће моћи да добија стално појачање у виду војске и технике што ће јој омогућити, између осталог, да се врати бомбардовању кластерном и фосфорном муницијом на територији ДНР и ЛНР, укључујући и бомбардовање мирног становништва. Управо зато су, додаје Sputnik, дејства устаника на аеродрому "обазриво одбрамбена".

Агенција подвлачи да стање "замрзнутог конфликта" није ишло у прилог ни Кијеву, ни Вашингтону: они су желели да што је могуће пре униште устанике и да у Источној Украјини неутралишу отпор власти која се учврстила услед Евромајдана.

Прочитајте још:Штаб устаника ДНР: За последњих 24 часа погинуло 40 припадника снага безбедностиУличне борбе у Авдејевки, почело „ломљење одбране Мариупоља”

Sputnik сматра да ће "пре или касније" Кијев покушати да искористи заузете позиције како би се "једном заувек" избавио од опозиције. То на крају може довести до тога да се ратна дејства одвијају у непосредној близини руске територије.

Извор: Глас Русије
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА