Најновије

Шешељ критиковао уговор са Етихадом

БЕОГРАД - На данашњој конференцији за медије, председник Српске радикалне странке, проф. др Војислав Шешељ отворио је нову аферу: Етихад. Он је јавност упознао са сазнањима до којих је дошла Српска радикална странка у вези са ваздухопловном комапнијом Ер Србија.
Шешељ о Ер Србији (Фото: Википедија / ЈуТјуб)

Шешељ о Ер Србији (Фото: Википедија / ЈуТјуб)

Према Шешељевим речима, по уговору који Вучић медијима није показао, Етихад је бесплатно добио 49 посто некадашњег ЈАТ-а, уз једину обавезу гаранције кредитом од 40 милиона долара који су одмах наплатили најмом два Ер басова авиона које је Ер Србија изнајмила од Етихада. Шешељ даље тврди да је, током првих десет месеци, најам сваког од ових авиона плаћан 1.300.000 месечно, а након истека уговора, најам је смањен на 350.000 долара месечно, док је претходно ЈАТ два авиона истих карактеристика изнајмљивао од бугарске авио-компаније 16 пута јефтиније. „Иако је Етихад мањински партнер Ер Србије, добио је право стопроцентног руковођења. То Етихадово руководство изнајмило је и десет Ер басових авиона, а девет наших боинга, који су још у возном стању и могли би да лете, паркирано је у хангару. Оба ова авиона ових дана су враћена Етихаду на рециклажу јер су дотрајали, што доказује да је Александар Вучић обмањивао јавност да је реч о новим авионима“, рекао је др Шешељ и додао: "Етихадов директор Ер Србије Дане Кондић набавио је и униформе за посаде авиона из Пакистана. Само на име царине плаћено је 110.000 евра, а раније су униформе куповане од домаће фирме Николас".
Прочитајте још:Авион Ер Србије након полетања завршио у пламенуКарта Ер Србије за Москву нас кошта 100 евра скупље него ХрватеЕр Србијом „одлетело“ преко 19 милијарди динара из буџета
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА