Најновије

БАЈДЕН: Русија мора да плати за агресију на Украјину!

ВАШИНГТОН / КИЈЕВ - Потпредседник САД Џозеф Бајден оптужио је Русију у разговору са украјинским председником Петром Порошенком да крши договоре из Минска.
Џозеф Бајден (Фото: g2.dcdn.lt)

Џозеф Бајден (Фото: g2.dcdn.lt)

Укринформ jе пренео да jе Порошнко у суботу разговарао телефоном са потпредседником СAД Џозефом Баjденом и да jе Бела кућа саопштила да ће "jеднострана ескалациjа конфликта на истоку Украjине од стране Русиjе и проруских екстремиста на краjу довести до повећања цене одговорности саме Русиjе". Aгенциjа наводи да jе Баjден "осудио нападе и насиље у источноj Украjини коjи су иницирали сепаратисти коjе подржава Русиjа". Бела кућа је објавила: „Саговорници су изразили дубоку забринутост због тога што Русија показује грубу равнорушност према својим обавезама из септембарског споразума у Минску, а такође поводом једностране ескалације конфликта. Потпредседник (Бајден) и председник порошенко су се договорили да сарађују са међународним партнерима да би цена коју Русија плаћа за своје агресивно понашање била повећана”. Бајден је осудио „нападе и насиље на истоку Украјине које су „започели сепаратисти иза којих стоји Русија”. Из Кијева је истов ремено „процурило” да Дњепропетровска област Украјине, која се граничи са Доњецком Републиком, „прелази на специјални режим безбедности и одбране”. Нејасно је о каквим се мерама ради, поготово што прва фигура те области, јеврејски тајкун Игор Коломојски, већ има и издржава своју приватну војску.
Прочитајте још:Вашингтон поручио Москви: Повуците се са границе и прекините подршку сепаратистима!Нешто спремају: Украјина иницирала хитну седницу НАТО-аОбама: У војном сукобу са Русијом не можемо ништа постићи зато вршимо притисак
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА