Најновије

Исламисти на Филипинима убили 30 командоса

МАНИЛА - Више од 30 полицијских командоса убијено је данас у сукобу са муслиманским побуњеницима на југу Филипина, саопштили су филипински званичници, што је највећи губитак људства у борби у једном дану за филипинске снаге у више година.
Филипински џихадисти: Исламски фронт за ослобођење - Моро (Фото: informatiquesansfrontieres.org)

Филипински џихадисти: Исламски фронт за ослобођење - Моро (Фото: informatiquesansfrontieres.org)

На десетине командоса упало је у село Туканалипао у зору у потрази за осумњиченим за тероризам, али су их напали припадници Исламског фронта за ослобођење Моро, изјавио је градоначелник Мамасапана за АП. Други побуњеници су се касније придружили борби против полицијских снага које су биле бројчано надјачане. Најмање два становника села су рањена у размени ватре, а неколико хиљада побегло је из својих домова. Група Моро која има 11.000 припадника, потписала је мировни споразум са владом прошле године, чиме је ступио на снагу прекид ватре, чије спровођење надгледа тим посматрача из Малезије. Градоначелник, група Моро и војни званичници сматрају да командоси нису координисали свој план да уђу у муслиманско село, што је очигледно резултирало жестоким окршајем. Мета полицијске операције био је Зулкифи бин Хир, малезијски терориста познат као Марван, кога америчке и филипинске власти сматрају одговорним за неколико смртоносних бомбашких напада на југу земље. Верује се да се Марван, који је наводно обучавао и финансирао локалне екстремисте повезане са Ал Каидом, крије на југу Филипина од 2003.
Прочитајте још:Исламисти Боко харама отпочели напад на град МајдугуриЏихадисти заклали ЈапанцаОПАСНО: Више од 500 џихадиста са Балкана у Сирији и Ираку
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА