Најновије

Наставља се паљба по Доњецку, оштећена црква

У Доњецку се од раног jутра чуjе артиљериjска паљба, извештава РИA Новости из тог града на истоку Украjине, док су градске власти Mариjупоља, где jе у суботу погинуло 30 људи, саопштиле да jе ситуациjа "под контролом и стабилна". Русиjа jе блокирала саопштење Савета безбедности УН коjим се осуђуjе гранатирање Mариjупоља.
Погођена кућа у Доњецку (Фото: Твитер)

Погођена кућа у Доњецку (Фото: Твитер)

Према тврдњама побуњеника Доњецке Народне Републике (ДНР) коjе преноси руска агенциjа, у Доњецку се чуjу снажне артиљериjске детонациjе и проjектили су пали на западни део града, где jе оштећена jедна црква, а има и рањених чиjи се броj утврђуjе. Украjинска агенциjа УНН пренела jе саопштење градских власти Mариjупоља да jе ситуациjа у том граду на jугоистоку Доњецке области, на обали Aзовског мора, под контролом и стабилна, и да протекле ноћи ниjе било нарушавања jавног реда а да jе полициjа поjачала активности. Mариjупољске власти наводе да jе у jучерашњем гранатирању погинуло 30 житеља, док jе 95 рањено. Петро Порошенко се хитно вратио у Украjину ради учешћа на седници Савета за националну безбедност и одбрану сазваног због догађаjа у Mариjупољу, коjе jе тужилаштво назвало терористичким актом. Проруске снаге поричу да су пуцале, наводи украjинска агенциjа. Порошенко jе за данас прогласио Дан жалости због погибиjе 30 људи у Mариjупољу.
Прочитајте још:Контрадикторне информације поводом гранатирања Маријупоља, извештај о новом гранатирању (ФОТО/ВИДЕО)У току операција опкољавања 8.000 Украјинаца
Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА