Најновије

Руска беспилотна летелица за обавештавање и наношење удара Чирок

МОСКВА - Два експериментална узорка беспилотне летелице за обавештавање и наношење удара Чирок с корисним оптерећењем до 300 килограма произвела је Уједињена корпорација за производњу уређаја (УКУПУ) и оне су спремне за тестирање, саопштио је за РИА Новости званични представник УКУПУ-а у петк.
БЛ Чирок (Фото: Ростех)

БЛ Чирок (Фото: Ростех)

Раније су медији јавили да је у току производња једног узорка Чирока у природној величини с распоном крила од 10 метара, који се припрема за тестирање. "До сада су направљена три модела беспилотне летелице (БЛ) за обавештавање и наношење удара Чирок: један је макета размера 1:5, која је приказана прошле године у Јекатеринбургу на сајму "Инопром", а УКПУ је такође произвео два модела у природној величини с корисним оптерећењем до 300 килограма. Тренутно су у току преостали радови и спремају се за тестирање", рекао је саговорник агенције. БЛ Чирок изумео је Московски научно-истраживачки радиотехнички институт. Максимална маса полетања Чирока износи 700 килограма, максимална тежина корисног оптерећења износи до 300 килограма. Беспилотна летелица може да достигне висину до 6 хиљада метара, домет лета износи до 2,5 хиљаде километара. По речима представника УКПУ-а, предност Чирока у војној сфери је то што не носи наоружање на кукама – конструкција апарата дозвољава да се наоружање смести у тело летелице, што смањује њену приметност и побољшава њена аеродинамичка својства.
Прочитајте још:Нови модел руског снајпера МЦ-116М бољи од већине у својој класи(НАД)МОЋ: Представљамо вам руску Универзалну борбену платформу Т-14 Армата (ВИДЕО)Руска војска добија огромно појачање војне оклопне технике
Извор: Руска Реч

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА