Најновије

СТАТИСТИКА: Какви су Руси као православни верници!?

РУСИЈА - Према последњем истраживању које је провео Сверуски центар за проучавање јавног мишљења, 41% руских грађана бар једном у свом животу посети светиње, попут цркви које имају мошти светих, чудотворних икона, као и светих извора и других места, извештва ТАСС.
Господ Исус Христос (Фото: Икона Исуса Христа)

Господ Исус Христос (Фото: Икона Исуса Христа)

Према испитаницима, на одлазак на поклоничко путовање подстиче их, прво, вера и жеља да буду ближи Богу (51% од оних који су испитивани). Друге је подстакло кајање, потреба за помоћи (8%) или жеља да се моле за опроштај своји грехова (7%). Приликом посете светињама неки добијају прилику да прошире своје видике (16% испитаних). Огромна већина испитиваних (94%) позитивно оцењују своје доживљаје на поклоничким путовањем. Две трећине руских грађана (68%) и отприлике 90% оних који су већ били на поклоничком путовању, жељни су иду на света места у будућности. 21% испитаних кажу да не би ишли на поклоничко путовање.
Прочитајте још:Од јутрос опет жестоко бомбардују Доњецк, Макејевку и Горловку
1.600 људи из 46 конститутивних јединица Руске Федерације учествовало је у истраживању. Статистичка грешка не прелази 3.5 %. Извор: Светигора

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА