Најновије

Откривен идентитет Британца који је снимљен у украјинској униформи у Маријупољу

УКРАЈИНА - На интернету се недавно појавио снимак човека који у униформи са ознакама Азова сакрива лице и на енглеском говори да се склони камера од њега. Новинар ЛајфЊуза је пронашао о коме се ради и покушао да сазна са каквим је циљем дошао у Украјину.
Украјински добровољац Крис Гарет (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Украјински добровољац Крис Гарет (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Реч је о Крису Гарету, британском држављанину ком "излет" у Украјину није први пут да посећује конфликтна подручја у свету. Новинар ЛајфЊуза је урадио својеврстан интервју са овим човеком преко Фејсбука. Према Крисовим речима, он је дошао као добровољац у Украјину да помогне при демонтирању мина и муниције. Он каже да је ризиковао све да дође да помогне. "Азов је тражио помоћ и ја сам се пријавио", каже Гарет и додаје: "Ја нисам десничар, нисам нациста". Гарет је у Бурми такође био задужен за уклањање мина.На интернету постоји неколико фотографија које потврђују ове речи, али на овим сликама није био у униформи.Ово међутим није први пут да се страни борци нађу пред камерама у Донбасу. Један снимак који је снимљен на истом месту, у Маријупољу оказује странце који командују јединицама током војних операција.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Експлозија у Кијеву, приведено једно лице!НАТО оружје заробљено на доњецком аеродрому (ВИДЕО)Koд убијених Украјинца на аеродрому нашли аудио снимач: Шокирало их је шта су чули (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА