Најновије

Додик на задатку усвајања реформских закона

БAЊAЛУKA - Председник Републике Српске Mилорад Додик састао се данас у Бањалуци са амбасадором Француске у Босни и Херцеговини Kлер Бодони и упознао jе са активностима коjе се спроводе у РС у вези са припремама и усваjањем сета реформских закона, коjи ће бити практичан одговор на сугестиjе Eвропске униjе.
Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Милорад Додик (Фото: ЈуТјуб)

Додик jе поновио да подржава последњу инициjативу EУ за брже напредовање БиХ у процесу евроинтеграциjа и додао да jе став о томе пренео и министрима спољних послова Немачке и Велике Вританиjе, Франку Валтеру Штаjнмаjеру и Филипу Хамонду, саопштено jе из кабинета ентитетског председника. Председник РС наводи да су министри разумели настоjања да се у изjави, коjу би требало да потпишу лидери из БиХ, уврсти поштовање Устава БиХ, Деjтонског мировног споразума и уређење БиХ.
Прочитајте још:ЕУ: Нови црни списак и продужетак санкција против Русије
Додик jе упозорио на чињеницу да поjедини политичари у БиХ покушаваjу да и ову инициjативу злоупотребе зарад остваривања страначких циљева. Eнтитетски председник и француска амбасадорка су се осврнули и на недавне терористичке нападе у францускоj, оценивши да су француско друштво и држава, упркос великим изазовима, одговорили адекватно - демонстрираjући стабилност и демократичност. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА