Најновије

И БРИТАНЦИ ПРИЗНАЛИ: Контраофанзива заустављена - Кијев у ћорсокаку

Украјинци су доведени у ћорсокак, а упркос оптимистичним порукама из Кијева, главнокомандујући генерал Валериј Залужњи, због временских прилика, сигурно неће нападати наредних неколико недеља. Контраофанзива је, једноставно заустављена јер у оваквим условима, како додаје "Телеграф", не би могао да напредује ни (нацистички генерал) Ханц Гудеријан.

"Хајнц Гудеријан, немачки генерал заслужан за извођење првог блицкрига у нападу на Француску 1940. године, супротставио се снажно утврђеној Мажино линији, једноставним обиласком преко Луксембурга и Белгије", задивљен је "Телеграф" успехом Хитлеровог војсковође.

Али, без обзира на то што западни аналитичари верују да би њихови тенкови, правилно употребљени, омогућили бриљантан пробој ка Русима у стилу блицкрига и окончали рат за неколико недеља, реалност, наводи лист, показује да је за тако муњевит напад прво неопходно проћи кроз непријатељске линије фронта. А Руси имају велики број људи, снажно су утврђени и заштићени дубоким минским пољима и са пуно тешког наоружања.

Уз то, "генерал Зима" је увек био "најсмртоноснији руски командант са којим су се морали суочити француски и немачки освајачи", додаје "Телеграф".

Украјинци практично имају само стотинак миља фронта, од Запорожја до Доњецка, где нису блокирани реком – али ту их чека руска Мажино линија, позната као - Суровикинова линија.

Снаге Зеленског би, теоретски, указује лист, могли да пробају да изврше напад преко "готово небрањене источне границе или да заобиђу источни крај борбеног фронта у Гудеријановом стилу и намотају Русе".

Они ипак имају озбиљан хендикеп – за почетак, забрањено им је да на руској територији користе западно оружје. Заправо, једино под тим условом дародавци су и пристали да им испоруче опрему.

"Друго, само да бисмо се уверили да заиста немају шансе за успех, ми (Запад) смо се мучили месецима пре него што смо пристали да испоручимо тенкове, а онда нам је требало више месеци да их заправо пошаљемо. Тако смо осигурал и довољно времена Русима да изграде Суровикинову линију", горко констатује "Телеграфов" аутор.

А у таквој ситуацији, како додаје, ни Ханц Гудеријан не би имао шансе.

Погледајте ОВДЕ борбена дејства групе Југ 

Извор: РТ 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА