Најновије

КОЧНИЦА: Грчка и Аустрија траже преиспитивање односа ЕУ према Русији

БРИСЕЛ - У Бриселу је данас одржан састанак министара иностраих послова ЕУ. Главна тема је, наравно била Русија и ситуација у Украјини. Неки од дипломата су "искочили" из уобичајене спољнополитичке реторике Уније и дали своје виђење ситуације.
Илустрација: criticatac.ro

Илустрација: criticatac.ro

"Политика Брисела у односима с РФ се решава ван граница институција ЕУ и базира се на интересима појединих земаља. Оваква стратегија треба да буде промењена", изјавио је министар иностраних послова Грчке Никос Коциас у интервјуу за француски лист Л'уманите. "Ми не желимо да се политика ЕУ базира на интересима земаља које историјски имају превише емоционалне односе с Русијом", истакао је Никос Коциас. "Европска унија треба да размисли о новој стратегији", додао је он.
Министар иностраних послова Аустрије Себастијан Курц, по доласку на Савет министара иностраних послова ЕУ у Брисел, изјавио је да се врло скептички односи према увођењу нових економских санкција против људи који сносе одговорност за дешавања на истоку Украјине.

Он је такође поставио питање хуманитарне помоћи ЕУ избеглицама са истока Украјине и реформи које би Украјина могла да предузме ради помака ка миру.

Прочитајте још:КОЈА ЈЕ ЊЕГОВА ИГРА: После разговора са Ципрасом, Шулц тврди да Грчка неће скретати са путаMосква позива БиХ да одустане од испоруке мунициjе KиjевуГорбачов: Америка тоне, за собом жели да повуче и Русију
Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА