Најновије

Паника: Председник Европског парламента хитно путује на састанак са Ципрасом

АТИНА - Грчки премијер Алексис Ципрас састаће се данас у Атини са председником Европског парламента Мартином Шулцом, што ће бити прва посета неког званичника Европске уније од кад је Грчка добила нову владу.
Шулц (Фото: ЈуТјуб)

Шулц (Фото: ЈуТјуб)

Са Шулцом, који је био и први званичник Брисела који је Ципрасу честитао победу, у Атину долази и председник групе министара финансија еврозоне Јерун Дејселблум. Уочи њихове посете Атини, данас се огласио и председник Европске комисије Жан-Клод Јункер који је за француски "Фигаро" рекао да нема речи о опраштању грчког дуга. Он је поручио да су договори могући, али да суштинских промена неће бити. "Поштујемо глас народа у Грчкој, али Грчка мора такође да поштује друге, јавно мишљење и парламентарце из Европе", навео је Јункер. Шеф еврогрупе Дејселблум рекао је уочи избора у Грчкој да би еврозона могла да понуди додатну помоћ Атини ако она испуни обећања везана за реформе. Лидер Сиризе Алексис Ципрас је, међутим, тада поручио да ће, ако његова партија победи на предстојећим изборима, Грчка остати у еврозони, али ће се истовремено борити против мера штедње.
Прочитајте још:Ципрас ће тражити од Немачке 200 милијарди евра одштете за Други светски рат
"Сви политичари и све владе раде уз ограничења. Ако немате довољан прилив новца, не можете да га трошите. Ако не можете да пронађете кредиторе да финансирају ваш буџет, не можете да трошите средства из њега", рекао је Дајселблум, позивајући грчке гласаче да обрате пажњу на финансијску реалност у тој земљи. Холандски политичар је оценио да је грчки народ уложио велики напор у опоравак земље и да би била велика штета када би тај опоравак био заустављен. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА