Најновије

ВИДЕО: Низ Нијагару су се до сада људи спуштали, а ови се пењу!

НИЈАГАРА - Алпиниста Вил Гад (47) и алпинисткиња Сара Хеникен (34), остварили су у уторак, 27. јануара, историјски успех као први људи који су се попели уз залеђене водопаде реке Нијагаре.
Пењање уз водопад (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Пењање уз водопад (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Гад је годинама тражио, и углавном "покоравао", спектакуларне дестинације за пењање широм света, а онда одлучио да се ухвати у коштац с авантуром за коју је мислио да је немогуће остварити. "Обишао сам свет у потрази за најизазовнијим успонима, али Нијагарини водопади били су моја животна мисија за коју раније нисам веровао да би могла бити остварива. Суочавање са стварношћу током пењања било је нешто невероватно. Осећаш се тако ситно кад се суочиш с водопадом", каже Гад. Мисија која му се чинила немогућом, остварена је када је Сара Хеникен извела успон дуг око 46 метара, уз водопад једне од најпознатијих светских природних, али и туристичких атракција, коју годишње посети око 20 милиона људи. "Одрасла сам у близини водопада и као дете одувек сам сањала о овоме. У човековој природи је да буде знатижељан и да пркоси законима, па тако и гравитацији. То је осећај који се не може описати", каже Хеникен.
Прочитајте још:Транссексуалка постаје председник Пољске!?Санкције погодиле и руску порно звезду(ВИДЕО) МОЈ МИЛИ ПУТИНЕ: Песма новосибирске певачице „запалила“ руске медије!
Извор: 021.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА