Најновије

Јавни дуг Србије се увећава 92 евра сваке секунде

БЕОГРАД – Јавни дуг Републике Србије се увећава 92 евра сваке секунде, око 330 000 евра на сат или око 7.965 000 евра дневно, саопштио је данас Институт за индустријске односе, позивајући се на рачуницу изведену на основу података с краја новембра прошле године.
Евро (Фото: Викимедија)

Евро (Фото: Викимедија)

Тај институт је у оквиру свог интернет портала покренуо страницу „Сат јавног дуга”, www.javnidug.iio.org.rs, на којој ће грађани моћи да прате раст јавног дуга Србије. „Овим желимо да допринесемо информисању грађана о неодрживом задуживању и ирационалној државној потрошњи”, кажу у Институту. У саопштењу се прецизира да је прорачун рађен на основу података о висини јавног дуга Министарства финансија на дан 30.11.2014, висине предвиђеног задуживања ради покривања буџетског дефицита на основу Закона о буџету за 2015. годину и просечне висине каматних стопа на дугорочне државне хартије од вредности.
Прочитајте још:ПРОПАСТ: У Србији се не обрађује између 600 и 800 хиљада хектара ораница
Због постојања више различитих методологија за обрачун јавног дуга који користе различите државне институције (Министарство финансија, Народна банка, Фискални савет) и примене мера фискалне консолидације које су ступиле на снагу, придружујемо се претходним захтевима за постављање Сата јавног дуга на некој од државних институција, наведено је у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА