Најновије

КАКО СМАЊИТИ РАЧУН ЗА СТРУЈУ: Апликација за заустављање струјомера!

ПОДГОРИЦА - Грађани Црне Горе изнашли су још један начин да доскоче високим рачунима за струју - почели су да купују смарт телефоне с апликацијом која омета рад бројила, преносе црногорски медији.
Струјомери (Фото: eps.rs)

Струјомери (Фото: eps.rs)

Телефони с посебним софтвером и инсталираним апликацијама које служе за умањење потрошене електричне енергије продају се на неколико затворених група на друштвеним мрежама и форумима. Продавац телефона тврди да пре продаје сваки купац може да се увери да апликација ради и да стварно умањује потрошене киловате, пишу Дневне новине. Поред телефона с апликацијама за крађу, на друштвеним мрежама и форумима се продају и други уређаји. Цена зависи од врсте бројила - уколико је реч о старом за један уређај је довољно издвојити од 10 до 200 евра, док је на дигиталном бројилу, тврде домишљати грађани, теже красти струју. Први начин који је делотворан, али за који трговци тврде да га је лако открити је блокирање рада бројила електро шоком. Скупља варијанта и најчешћа је куповина специјалних, јаких магнета који успоравају рад бројила, а могу се наручити и путем интернета. Корисник са Фејсбук профила "Продаја телефони Подгорица" тврди да у понуди има поменуту апликацију која омета рад бројила и на тај начин успорава потрошњу. Паметне телефоне с инсталираним апликацијама за ометање рада бројила наведени корисник продаје од 160 до 280 евра, у зависности од модела телефона.
Прочитајте још:Овако се у Србији краде интернетИСПОВЕСТ СРБИНА КОЈИ ЈЕ НАСАМАРИО БАНКУ: Узео сам кредит од 5.000 евра а вратио 4.000!Овако су Књаз Милош, плазма и кравица добили новог газду
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА