Најновије

Представљамо вам роман о жени са Балкана која светом путује на бицикли

Књига „Закотрљај ме око света” у издању Лагуне је љубавни роман, путопис и авантура Снежане Радојичић, која је као млада маштала да путује око света и веровала да се и не може живети другачије него следећи свој сан и тако се закотрљала око света.
Насловна страна Лагуна

Насловна страна Лагуна

Кад се књига „Закотрљај ме око света” први пут појавила, читаоци су, готово у неверици, масовно похрлили на њену промоцију. Хтели су да се увере да ли је заиста једна жена с Балкана, као што пише у овом роману, кренула на далек пут бициклом, са сапутником који јој је био готово потпуни странац. Иако је у питању прича пуна обрта, њеној драматичности додатно доприноси чињеница да је заснована на истинитом догађају. Снежана и Брајан су месеце провели између Словачке, Пољске, Украјине, Србије и Турске, упуштајући се у узбудљиве епизоде са локалним становништвом, што је њихову неизвесну авантуру путовања учинило још неизвеснијом. Без много новца, често без удобног преноћишта, у шатору, код непознатих људи, понекад и без икаквог коначишта. Двоје јунака заједнички сазревају у условима потпуно различитим од оних на које су били навикли. Остварујући свој животни сан путовања око света, Брајан бодри Снежану да прекорачи своје дотадашње границе, па она с временом стиче мудрост коју ће сажети у неколико речи: све што човек има јесте овај тренутак, сада. Ипак, разлике у менталитету двоје главних јунака и тешке околности с којима се срећу намећу питања да ли ће двоје путника остати заједно, хоће ли Снежана одустати или ће смоћи снаге да наставити даље сама… Снежана Радојичић је рођена у Београду 1967. Дипломирала на Групи за југословенске књижевности са општом књижевношћу. Прву књигу, приповест „Док су душе лутале“, објавила као победник на конкурсу Матице српске, у едицији „Прва књига“, 1994. Друга књига, збирка прича „ЛП – личне приче“, објављена је 2005. „Закотрљај ме око света“ је њен први роман.
Прочитајте још: Позивамо вас на промоцију књиге у којој је откривена истина о Јасеновцу„Отворено до сумрака“ трагична љубавна прича са елемнтима трилера
Извор: Правда/Марија Гојковић    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА