Најновије

Албанци са севера се преко Косова шаљу у Црну Гору

ПРИШТИНА - Одлазак са Косова албанских становника не јењава, иако је на административном прелазу Мердаре сада онемогућен прелаз аутобуса са емигрантима да преко Србије иду према Мађарској.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

Како преносе приштински медији, вечерас велики број људи, углавном приватним аутомобилима, иде ка прелазу Врмици са Албанијом, како би потом из Албаније прешли у Црну Гору, па потом покушали да оду у неку од земаља Европске уније. Како јављају медији, они који вечерас одлазе са Косова углавном користе породична возила да би тако избегли евентуалну могућност да, ако иду аутобусима, буду спречни да напусте Косово. "Пронаћи ћу било који пут само да више не останем на Косову. Не може да се живи без посла. Овде нема наде за зивот", рекао је један од оних који је са породицом вечерас изашао са Косова у правцу Албаније. "Повећан је број грађана који прелазе у Албанију. Они кажу да иду ради забаве у Албанији, али се више не враћају", рекао је извор из царине за агеницију "Призрени Преш".
Прочитајте још:У пожару у Сибиру страдало најмање пет Срба
Дневник на албанском језику "Блиц" наводи да се број избеглих са подручја Призрена и даље се не зна, али се сазнаје да у школама у овој регији велики број ученика више не похађа наставу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА