Најновије

ЕУ изгубила 21 милијарду евра због санкција Русији

БРИСЕЛ- Европска унија је претрпела штету у виду изгубљеног извоза од 21 милијарде евра због санкција које је увела Русији поводом кризе у Украјини, изјавио је шпански министар спољних послова, Хосе Мануел Гарсија-Маргаљо, који се данас састао са европским колегама у Бриселу како би разговарали о даљим мерама.
Русија и ЕУ (Фото: alexandrelatsa.ru)

Русија и ЕУ (Фото: alexandrelatsa.ru)

"Санкције су нас скупо коштале а ЕУ је до сада изгубила 21 милијарду евра. У Шпанији, најтеже последице претрпео је сектор пољопривреде и туризма", изјавио је шпански министар, преноси агенција Франс прес. Чланице Европске уније оштро се разилазе по питању строгих економских санкција које Унија постепено уводи Русији од јула прошле године, при чему су се неке чланице уплашиле за трговинске односе са Москвом, оцењује француска агенција.
Прочитајте још:Ципрас: Вратићемо вам дуг кад нам Немачка плати за Други светски ратПутин у Египту, медијски наслови: Стигао је највећи савезник ван арапског света!
Вредност европског извоза у Русију је 2013. године достигла 119 милијарди евра, према подацима Европске уније. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА