Најновије

ОРБАН ПРИМА МИГРАНТЕ: Нећете веровати одакле су

Премијер Мађарске Виктор Орбан свима је познат као највећи противник европских квота о примању миграната, али је Мађарска ипак примила много миграната у последње време, али то нису они мигранти које свакодневно гледамо код нас на Хоргошу или Батровцима.

Виктор Орбан (Фото: РИА Новости)

Мађарску полако почињу да преплављују становници многих земаља због мира који влада у тој земљи. Тако у последње време много Немаца свој мир и срећу тражи у Орбановој Мађарској. Највећи број њих купује некретнине око језера Балатон.
Ради се углавном о конзервативцима којима је стало до традиционалних вредности, хришћанске средине имира. Узнемирени све већим броје нехришћанског становништва, многи Немци су се решили на тај тежак корак напуштања домовине. Може се рећи да су то мигранти који беже од миграната. Мађарски политиколог и стручњак за европску политику Золтан Кисељи тврди да је Мађарска одричући се мера Брисела и доделе квота за мигранте чланицама ЕУ за многе Европљане постала сигурна кућа. Стручњак додаје да се немачки гости у Мађарској највероватније осећају као у Немачкој пре 30 година. Нови становници суседне Мађарске су таквом селидбом обезбедили свој мир, али остаје им један велики проблем - мађарски језик, један од вероватно најтежих језика за учење, јер мађарском језику не постоји сличан у свету, иако он припада великој угро-финској групи језика, нема скоро ништа слично са својим далеким рођацима финским или естонским, тако да ће се Немци дебело помучити са тиме. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА