Најновије

Црна Гора уводи "економско држављанство"

ПOДГOРИЦA - Црна Гора разматра могућност увођења економског држављанства, а ова повољност била би намењена страним инвеститорима, пишу данас подгоричке Викенд новине, позиваjући се на неименоване изворе у врху црногорске владе.
Мило Ђукановић (Фото: ЈуТјуб)

Мило Ђукановић (Фото: ЈуТјуб)

Извор у Влади навео jе и да jе одбиjена могућност уводења такозваних "златних виза", програма коjи би омогућавао да куповином jедне или више некретнина у вредности изнад тачно утврђене границе страни држављанин добиjа боравишну дозволу у Црноj Гории, чиме стиче право да као настањени у њоj путуjе широм Шенген зоне без визе, наводи се у тексту. Понуда црногорског тржишта некретнина jе у медиjским чланцима, брошурама и рекламном материjалу намењеном читаоцима у Источноj Eвропи, прошле године промовисана уз наjаву да би Црна Гора убрзо могла увести "златне визе" страним држављанима коjи у оваj сектор уложе већи износ новца, преноси портал Цдм.
Прочитајте још:Вучић зна ко је износио милионе у Швајцарску
Програми олакшица за приjем у држављанство страних инвеститора постоjе у многим државама, попут СAД, Шпаниjе и Велике Британиjе, у коjима не постоjе ограничења на могућност дођељивања другог држављанства, уколико се у томе препозна значаjан државни интерес и допринос свеукупном развоjу друштва, подсећа лист. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА