Најновије

Украјина: У последња 24 сата забележено је 17 кршења примирја

МОСКВА - Током ноћи није било кршења примирја, саопштило је данас министарство одбране самопроглашене Народне Републике Доњецк док је Кијев саопштио да је током ноћи било артиљеријских напада око града Дебаљцева, а да је ситуација на осталим подручјима конфликта била мирна.
Новорусија (Фото: ЈуТјуб)

Новорусија (Фото: ЈуТјуб)

Петорица украјинских војника су погинула и 14 њих је рањено у последња 24 сата, саопштио је портпарол кијевске војске, пренела је агенција АФП. Већина је погинула у подручју око Дебаљцева, кључног железничког центра, рекао је портпарол украјинске војске Владислав Селезњов. "Последње кршење забележено је недалеко од града Кировскаја око 8 сати увече (по локалном времену), када је погођен рудник Комсомолетс Добас, а који је и раније био мета", рекао је портпарол министарства одбране самопроглашене Народне Републике Доњецк, пренела је агенција Тас с. Хаубице Д-30, топови и самоходно артиљеријско наоружање се углавном користи, додао је портпарол. У последња 24 сата забележено је 17 кршења примирја, а гађани су Фашчејевка, Углегорск, Горловка, Кировское, предграђе Доњецка и доњецки аеродром. "Петорица припадника милиције су рањени у последња 24 сата, а извештаја о повређеним цивилима није било", саопштило је министарство одбране самопроглашене Народне Републике Доњецк. Представник проруских снага Денис Пушилин рекао је данас да те снаге не могу из "моралних" разлога да престану да се боре за град Дебаљцево јер је то њихова "унутрашња територија" и морају да одговоре на паљбу украјинске војске, пренела је агенција Ројтерс. Он је додао да су проруске снаге спремне да у сваком тренутку започну са повлачењем тешког наоружања, када то исто започне и друга страна. "Ми ништа нећемо да радимо једнострано - то би наше војнике направило метама", рекао је Пушилин. Агенција АП је пренела да украјинске и проруске снаге нису данас, како је договорено у Минску, отпочеле са повлачењем тешког наоружања.
Прочитајте још:Претња сукобима у Приштини: Харадинај најављује „косовско пролеће“
Обе стране су у понедељак рекле да су спремне да отпочну са повлачењем када она друга страна то уради. Лидери Немачке, Русије и Украјине договорили су се о "конкретним мерама" које ће омогућити посматрачима ОЕБС да надзиру климаво примирје на истоку Украјине, саопштио је данас портпарол немачке владе. Мере су договорене у телефонском разговору у понедељак увече између немачке канцеларке Ангеле Меркел и руског и украјинског председника Владимира Путина и Петра Порошенка, наведено је у саопштењу портпарола, без изношења детаља о договореним корацима. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА