Најновије

Амерички генерал: Копнене снаге треба поставити на границу са Русијом!

ВАШИНТОН- Амерички генерал Херберт Рејмонд Макмастер – директор Центра за интеграцију јединица и борбених средстава Копених снага САД – јавно је гугерисао својим надређеним и Белој кући да се Русија „обуздаава на истуреним границама”.
Генерал Мекмастер (Фото: Википедија)

Генерал Мекмастер (Фото: Википедија)

Макмастер је истовремено заменик камнданта америчких Копнених снага и задужен је за обуку јединица и разраду доктрине њихове „борбене употребе”. По угледу на друге високе америчке официре и функционере Пентагона, и Макмастер је оптужио Русију за вођење „хибридног рата”. „Нама је крајње важно да схватимо да је рат ривалство не само на пољу боја већ и битка за то како одређени рат доживљава јавност. У случају Украјине, рат укључује и политичко субверзивно деловање, што Русија посебно ефикасно изводи под изговором да штити рускојезичну мањину”. Макмастер је додатно уверен: „Русија у Украјини прикривено користи снаге за специјалне намене, у комбинацији са обичним оружаним снагаама”. Као ни његови претходници, би Макмастер није навео никакве доказе за цитиране тврдње. Своју препоруку -  да се Русија „обуздава на истуреним границама” – Макмастер је образложио речима: „То подразумева и коришћење копнених снага. Међутим, ја уопште не инсистирам на примени ове идеје у Украјини. Мислим, напросто, да би копнене снаге требало да се нађу на неким истуреним линијама јер Русија изводи операције ограничених размер и са ограниченим циљевима и задацима. У обуздавању Русије наше копнене снаге могу играти невероватно важну улогу. Зато не смемо потцењивати њихово истурено дислоцирање”.
Прочитајте још:Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!Десничари из Чешке, Пољске и Словачке марширали за српско Косово!
Чак је подвукао: „Што ми ту будемо суздржанији и колебљивији – то ће бити вероватније избијање истински опасног и скупог конфликта”. Макмастер је за илустрацију навео: Северна Кореја не напада на Јужну – зато што зна да су са друге стране границе и америчке Копнене снаге. Макмастер је избегао да одговори на питање: шта је за њега Русија данас – партнер или противник. Нагласио је да одговор на то питање припада државном руководству САД. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА