Најновије

Рањени украјински војник признао да је био присиљен да се бори (ВИДЕО)

Рањени украјински војник Василије Белен већ је неколико дана на лечењу у болници у Алчевску. У интервјуу за Лајф њуз војник је рекао да су га комаданти приморали да се бори.
Фото: Лајф њуз принтскрин

Фото: Лајф њуз принтскрин

У случају да не поступи по наређењу команданта претили су му да ће му убити целу породицу. Како Василије каже, хтео је да напусти службу, али му није одобрено. - Надређени су ми рекли да ако не поступим по налогу, могу изгубити целу породицу. Оставите ме да се одморим негде далеко, - каже војник. У болницу у Алчевску је дошао након гранатирања колоне артиљерије. Познато је да је младић рањен када су се војници повлачили из Дебаљцева након другог напада на стамбена подручја. Тада је једна од граната погодила њихово оклопно возило. Тада је, каже Василије, изгубио свест. Пробудио се након што га је покупила војска ДНР и одведен је у болницу. Током бомбардовања са њим је био његов пријатељ, али је он умро. - Хвала војсци ДНР, они су ме спасили. Овде ме лече, брину за мене. Нико ме није ударао, ни вређао, - рекао је Василиј Белен. Током снимања интервјуа рањени војник је послао поруку  председнику Украјине Петру Порошенку. -  Ти седиш ту и не мислиш о својим људима, размишљаш о свом новцу. Овде се ради о људима који ме стварно помажу, - рекао је Василије од срца.
Прочитајте још:Дебаљцево је војна и политичка катастрофа за ПорошенкаСтрелков: Ако у Донбас уђу НАТО миротворци, Донбас ће завршити као Косово!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА