Најновије

Koсово, буре барута!

Све актуелнија прича са масовним исељавањем Албанаца са КиМ већ на пролеће може да добије свој стварни епилог и открије своју праву позадину. Наиме, најаве Рамуша Харадинаја и Аљбина Куртија да Косово чека ''Косовско пролеће'' представља најаву нечега што може дугорочно и неповољно да дестабилизује комплетну ситуацију у јужној Српској покрајини. Пише: Звонко Михaјловић, Српска радикална странка
Звонко Михајиловић (Фото: Јутјуб)

Звонко Михајиловић (Фото: Јутјуб)

Ако узмемо у обзир да су Владе Немачке и Аустрије по хитном поступку промениле закон о азилантима а Косово прогласиле сигурном земљом, то аутоматски значи да им је намера више него јасна, све азиланте вратити тамо одакле су дошли. Уз наравно могућност да неке од њих врате и на простору централне Србије ако та лица поседују важећа документа издата од стране органа Републике Србије. Сви они ојађени који се буду вратили на КиМ, дубоко незадовољни и разочарани комлетном ситуацијом због које су и побегли у покушају да се снађу у бели свет, постају нове жртве и предмет манипулације од стране косовских политичара, пре свега поменутих Рамуша Харадинаја и Аљбина Куртија, чијих су партија ови људи иначе и гласачи. Сви они који прате Косовско Метохијска збивања знају да ове године није било никаквог обележавања седмо годишњице једнострано проглашене независности Косова. Да су све активности које је ''Влада'' у Приштини планирала, отказане. Да је чак и Ветвендосје (самоопредељење) Аљбина Куртија отказала све активности планиране за тај дан јер су управо присталице ове партије тога дана биле заузете паковањем кофера за пут у неизвесност. Свако ко је тога дана, 17. фебруара, прошетао градовима КиМ могао је да види смркнута лица и разочарење Албанаца због свега онога што им је обећано а није испуњено. Аутобус је у међувремену постао статусни симбол Косова. Овде настаје кључни моменат. Након повратка азиланата из Немачке, Аустрије и Швајцарске, јер их је тамо отишло највише, чекају их Рамуш Харадинај и Аљбин Курти и сав њихов бес усмеравају на ''Владу Косова'' а пре свега на Ису Мустафу и Хашима Тачија. Иначе Ису Мустафу, Курти и Харадинај, сматрају издајником који је изневерио договор прављен шест месеци око формирања Владе без учешћа партије ПДК Хашима Тачија. И тај ће бес бити превелики, чак толико велики да ће Влада пасти. Међутим, овде постоји превелики ризик за Косовско Метохијске Србе управо из разлога што ће Тачи и Мустафа покушати да сву ту негативну енергију усмере против Срба означивши их као главне кривце за лош стандард Албанаца јер су кључни економски ресурси какви су Трепча, језеро Газиводе и Ски центар Брезовица и даље под Српском контролом. С тим у вези Хашим Тачи већ увелико лобира код европских званичника како би они извршили притисак на Владу Републике Србије и Александра Вучића да направе уступак када је и ова област у питању. Због ''европског пута'' Србије то неће бити велики проблем. Да би се један овако по Србе до краја неповољан сценарио избегао потребно је да сви ''Срби'' који раде у институцијама ''Републике Косово'' исте напусте одмах и својим некаквим активностима не дају повода да се срџба Албанаца усмери на Српско становништво већ да своје проблеме албанци решавају унутар својих редова а ми останемо по страни. Надам се да код Вучићевих кадрова у Косовској Влади има још мало памети и да ће опште интересе овога пута ставити испред личних. Што до сада није био случај.
Прочитајте још:Ево шта је Шешељ поручио демонстрантима за српско Косово у Чешкој, Пољској, Белгији и Словачкој!Изазов за суд: Шаровић тражи за сведоке Кирбија и Шешељa!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА