Најновије

Савин: Кијев жели да реши исток Украјине по "шеми уиграној на Косову"

МОСКВА - Леонид Савин, уредник руског часописа "Геополитика" и један од истакнутих руских политиколога, коментарисао је иницијативу Кијева о увођењу међународних миротворачких снага на исток Украјине и изјавио је за радио Спутник да постоји велика опасност да Кијев покушава да спроведе на истоку Украјине исто оно што је под окриљем међународних миротворачких снага урађено на Косову.
Леонид Савин (Фото: ФБ)

Леонид Савин (Фото: ФБ)

"Главно питање је ко ће сачињавати те миротворачке снаге. Уколико све крене да се врши по моделу Косова, онда ја дубоко верујем да су Американци саветовали Порошенка да спроведе ту "косовску" шему на истоку Украјине. То треба одбити. То ће значити исељавање руског становништва и чишћење територије истока Украјине." - каже Савин. "Међутим, уколико те миротворачке снаге подразумевају војску Руске Федерације у смислу мешовитих војних миротворачких јединица, онда је таква ствар изводљива." - додаје Савин. Савин је истакао да је присуство стране војске у Украјини већ чињеница и стварност. "У Украјини постоје плаћеничке војске, а ту си и амерички и британски инструктори. Недавно је завршена обука украјинске војске коју су спровели амерички и британски војни инструктори. Ја то сматрам званичним присуством иностраних војски у Украјини." - подвукао је Савин.
Прочитајте још:Албанац рекао Јахјаги: Срби су побили 20.000, а ови лопови са Косова протерали 100.000!
Украјински председник, Петар Порошенко, затражио је од УН и Европске Уније да покрену иницијативу увођења међународних миротворачких снага на исток Украјине који је захваћен ратом. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА