Најновије

"Косово" ће бити осуђено за геноцид!?

ПРИШTИНA - У Нацрту закона за формирање Специjалног суда за ратне злочине и његових одељења говори се о геноциду као кривичном делу, преноси приштинска штампа наводећи да би то могло довести до тога да Kосово буде осуђено за геноцид, иако ће судски процеси бити поjединачни.
Детаљ из Мартовског погрома 2004 (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Детаљ из Мартовског погрома 2004 (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Дневник "Блиц" на албанском jезику у тексту под насловом "Kосову прети осуда за геноцид" наводи да би формирање посебних одељења могло довести до такве осуде и истиче да ће таj суд бити ''изван правосудног система Kосова. "Судски процеси ће бити поjединачни, али Kосову прети да буде осуђено за геноцид", преноси TВ Kохавизон. И портал Коха.Нет пише да се у Нацрту закона за специjални суд говори о геноциду као кривичном делу, где се обjашњава ко може бити осуђен за такво дело. Oписуjу се сва кривицна дела коjа могу резултирати квалификациjом геноцида, наводи таj портал.
Прочитајте још:Владика Порфирије: Срби у Хрватској се и сад плаше
Познаваоци правосудног система кажу да косовска политика треба да се под сваким условом супростави том делу Нацрта где се говори о геноциду и да захтева да се таj део избаци из законског предлога како Kосову не би претила могућност да буде осуђено за геноцид. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА