Најновије

Вучић: Вероватно ћемо градити хипермаркет у Словенији!

БЛЕД – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће влада спровести економске реформе и да ће Србија бити здрава земља, као и да наша држава мора да прошири своје тржиште, али и видике.
Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић је на Бледу рекао да је Србија цењена због другачијег приступа економским проблемима и због прихватања „тежег пута” у њиховом решавању. Према његовим речима, када се постави лак и тежак пут већина земаља и људи увек прихвата „онај лагани”, али увек ће више бити поштован онај који прихвата тежи пут. „То вам је као кад на факултету учите из скрипте или ћете 100 пута да прочитате књигу од 1.000 страна да бисте добро знали. Ја сам увек за то да се прочита безброј пута та књига од 1.000 страна, него да се те скрипте напамет науче. То јесте тежи пут, али ћете више да знате и више ћете моћи да допринесете друштву”, рекао је Вучић. Он је, такође, рекао да сви поштују другачији приступ Србије регионалним питањима, као и да нема економског напретка и успеха без политичке и економске стабилности. „Ми морамо да проширимо наше тржиште, да проширимо наше видике, да се људи осећају слободније. Видели сте овде - и Хрвати и Словенци и Срби, сви су нас поздрављали, прилазили да пруже руку и сви знају колико је важна улога Србије у региону”, рекао је Вучић у Словенији. Вучић је навео да ће се за годину дана резултати веома веома озбиљни видети, али да нема економског напретка и успеха без политичке и економске стабилности. „Нама не требају проблеми у Босни и Херцеговини, у Македонији, Црној Гори, у односима са Хрватском и са Словенијом, нити са било ким. Нама никакви проблеми нису потребни и ако некоме ти проблеми нису потребни пре свега нису потребни нама”, подвукао је Вучић. Према његовим речима, словеначки премијер Миро Церар је искрен пријатељ Србије, која има још много таквих пријатеља у Европи и зато се о њој лепо и добро говори. Додао је и да има оних који Србију не воле онолико колико је воле Церар, Словенија и Словенци. „Али нисам сигуран да смо увек и за све ми криви. Полазим увек од тога да има наше кривице, али плашим се да нисмо увек ми за то криви”, навео је Вучић. Говорећи о економској сарадњи са Словенијом, Вучић је рекао да „размишљамо о изградњи хипермаркета” у Словенији, за шта се нуди више српских дистрибутера, па не очекује да ће око тога бити тешкоћа.
Прочитајте још:„Косово“ ће бити осуђено за геноцид!?
Суштина је, додао је, да Србија оздрави своју привреду, а нада се да ће се са политиком праћења тих активности обезбедити веће тржиште за српске инвеститоре. Ти инвеститори, додао је, прво морају да буду довољно снажни и јаки у Србији, а „не да се бизнис заснива на томе колико ће државне банке да дају кредита који неће да буду враћени, већ колико ће заиста здравог посла да имају”. „Ако је српски Нектар успео да купи понос словеначке економије Фруктал и да буде овако цењен у Словенији, ако имате Комтрејд који овде запошљавања око 800 словеначких младих инжињера који раде у ИТ сектору, то показује да може да се ради, али јесмо ли имали привреду коју смо могли да поредимо са словеначком, јесмо ли ми то могли да урадимо”, упитао је Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА