Најновије

Неле Карајлић: Са Кустурицом не причам 2 године

БЕОГРАД- Ненад Јанковић , познатији као Неле Карајлић, који је прошле недеље изазвао медијску буру доласком први пут у родно Сарајево након 23 године, признао је да не говори са дугогодишњим сарадником и пријатељем Емиром Кустурицом већ две године.
Неле (Фото: Јутјуб принтскрин)

Неле (Фото: Јутјуб принтскрин)

"Нас двојица нисмо у контакту већ одавно. Ево, свим злонамерницима могу рећи да последњих неколик година немам контаката са Кустом. Али и поред тога што имамо неке размирице између нас двојице те размирице немају везе са политичким ставовима. Другим речима, његови политички ставови су ми и даље ближи од ове екипе из Сарајева", рекао је Неле. На оптужбе да се намерно приближио познатом редитељу како би у Србији могао да преживи др Неле је рекао да он сасвим другачије види бизнис од Емира Кустуриције. "Не бих са ја сложио са том констатацијом да сам се ушлихтао Курстурици како бисмо сарађивали. Имам ја потпуно другачије мишљење о томе ко је први сконтао шта је прави бизнис. Ја сам био тај који је имао идеју око тог експорта музике у свет који смо ми касније и остварили. Наравно, Емирова улога је немерљива јер је мост између стране публике и наше музике био његов филм. Али ја сам био тај који је то нетремице гурао, нарочито у првим данима Но смокинга кад се ломило да ли ћемо бити викенд бенд или ћемо заорати по светским халама и бинама. Наравно, његов лични ПР је био невероватно јак, али сам ја ипак веровао више у ту причу", открио је Неле у емисији Свој на своме. Неле је прошли викенд промовисао своју књигу "Фајронт у Сарајеву" на Јахорини па је искористио да сврати у родни град у који није одлазио 23 године, од почетка ратних дешавања на простору бивше Југославије. Његов долазак је изазвао велике реакције у медијима. Пре самог одласка у Сарајево открио је зашто му је забрањен долазак у родни град и зашто тамо неким људима смета. "Суштина је у томе да они (БиХ) не желе да се ослободе неких неистина у којима су дубоко утопљени. Оно што говорим не кажем као политичар, већ као човек који има мало мозга и који упоредивши попис и бројно стање Срба из 1991. и данас видим да се ради о разлици од 190.000 људи који више не живе у Сарајеву. Не бих волео да се заборави, на пример, број Срба који су напустили тај град од 1991. до 1995. То очигледно политичари у овом моменту не воле да спомињу, а ни историчари иако је егзодус који је превазишао све остале егзодусе у 20. веку осим онога у Другом светском рату. Они (БиХ) мене нападају из политичког концепта", рекао је Неле Карајлић.
Прочитајте још:Како препознати нимфоманку!?
Неле тврди да ће их он лично повести да се врате назад кад је тако. "Наравно да су Срби отишли сами из Сарајева. Али они који су имали шансу да оду. Они који нису они су убијени. И тај број људи постоји. Ја сам отишао сам, па нисам луд да останем па да вагам свако јутро на који начим ће ме. Ево, ја предлажем да, пошто смо ми сами отишли, да се ми сами и вратимо. Ја ћу бити први у колони уколико се скупи 100.000 људи који су отишли из Сарајева и биће један од оних који ће носити перјаницу. Зато што не желе да чују истину ја и не дајем интервјуе за босанске медије. Не зато што сам надобудан или игнорант већ да не бих некога нервирао", рекао је др Неле Карајлић. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА