Најновије

Протест бивших полицајаца у Косовској Митровици

Незадовољни због положаја у којем се налазе, бивши радници Полицијске управе за Косовску Митровицу који нису интегрисани у косовску полицију блокираће данас у 11 сати просторије Канцеларије за КиМ у северном делу тог града.
Косовска Митровица (Фото: Википедија)

Косовска Митровица (Фото: Википедија)

Њих око 130, међу којима и 22 бивша полицајца, затражиће да одмах буду примљени у косовску полицију, или да им се омогући повратак у МУП Србије. - Један од захтева је и да Уредба о такозваним посебним пензијама, којом смо обухваћени после потписивања Бриселског споразума, буде усклађена са тада важећим законима Републике Србије - истичу бивши радници МУП Србије. Они ће од косовске полиције тражити и појединачна образложења о томе зашто 22 полицајца нису преузета у КПС. Уколико их не саслушају представници Канцеларије за КиМ и МУП, најављују да ће блокирати полицијске станице, односно зграде Еулекса у северној Косовској Митровици. На основу споразума у Бриселу, од 25. децембра 2013. године, донета је одлука којом за око 400 радника МУП Србије у северној Митровици престаје радни однос, са правом интеграције у косовску полицију, или пензионисања уз посебне услове. КПС је преузео око 280 радника. Остали нису примљени у косовску полицију, а нису ни задовољни посебном пензијом коју примају. Посебна пензија - У први мах смо готово сви одбијали прелазак у КПС, а радни однос у МУП Србије нам је прекинут мимо наше воље - причају незадовољни бивши припадници МУП Србије у Митровици. - Посебном пензијом не остварујемо никаква права која нам припадају. Наиме, иако неки од нас имају више од 40 година радног стажа, сагледана им је само половина. Такође, пензије нису наследне, па, уколико се нама нешто догоди, нико од чланова породице не може да настави да је прима.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Хрватски добровољци уз Кијев, српски уз ДонбасЗа разлику од Београда, погледајте како и зашто у Новом Саду поштују правила градског превоза
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА