Најновије

ОБРАЧУН У ВАШИНГТОНУ: Трамп блокира сведочење бившег директора ФБИ?!

Званичници Беле куће саопштили су да још не знају да ли ће амерички председник Доналд Трамп покушати да спречи бившег директора Федералног истражног бироа Џејмса Комија да сведочи пред Конгресом САД наредне недеље.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

На питање да ли ће се Трамп позвати на извршно овлашћење како би спречио сведочење Комија, портпарол Беле куће Шон Спајсер рекао је да ће "очигледно, то бити размотрено", преноси УСА Тодаy.
- Како сам разумео, датум саслушања није још одређен. Нисам још разговарао са саветом. Не знам како ће одговорити - рекао је Спајсер новинарима.
Виша саветница Беле куће Келиен Конвеј изјавила је јуче да ће Трамп одлучити да ли да искористи своје председничке моћи и блокира сведочење Комија идуће недеље.
Коми, ког је Трамп отпуштио прошлог месеца, требало би да сведочи на отвореној и затвореној седници пред Обавештајним комитетом Сената САД. Та саслушања би могла да изазову још проблема Трампу по питању навода о руском мешању у председничке изборе у САД прошле године.
У интервјуу за Еј-Би-Си њуз, Конвејова је наговестила да би Трамп могао да дозволи Комију да сведочи, рекавши да ће гледати остатак света док он буде на тим саслушањима.
На питање да ли ће Трамп блокирати његово сведочење, Конвејова је рекла да та одлука пада на самог председника.
Правни стручњаци кажу да би Трамп могао да се позове на доктрину познату као извршна привилегија да заустави Комија од сведочења, али такав потез би вероватно навукао још више критике, а случај би могао да заврши на суду. Погледајте ОВДЕ каква опасност прети Србији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је изгледао близак сусрет Трампа и црногорског премијера:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА