Најновије

НАСТАВЉЕНИ ОКРШАЈИ: Снаге ДНР опкољавају хрватске плаћенике?

КИЈЕВ - Снаге ДНР се спремају за нову офанзиву на Маријупољ, стратешки град на истоку Украјине, у ком је стационирана војска Кијева, али и припадници плаћеничког батаљона Азов, у чијим се редовима налази најмање 20 Хрвата.
Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

Ти наводи појавили су се само дан после стравичног бомбашког напада на Харков, у ком је живот изгубио један полицајац и двоје проевропских грађана, али и кратко након што су стране укључене у крвави братоубилачки рат пристале на примирје и повлачење тешког наоружања. - Немамо прекид ватре јер то би значило да нико не пуца - рекао је украјински премијер Арсениј Јацењук, после чега је украјинска војска саопштила да не може да почне повлачење тешког оружја с прве линије фронта јер проруски активисти не престају да нападају позиције владиних снага. Према речима сведока, снахе ДНР почеле су интензивно да довлаче борбена средства у околину Маријупоља, који ће им, уколико падне у њихове руке, омогућити копнену везу с полуострвом Крим и представљати досад највећу победу. Како преносе хрватски медији, тај град је специфичан и по томе што га бране плаћенички батаљони. Међу њима су Хрвати, већином они који су ратовали и током сукоба на простору бивше Југославије, а који су изјављивали да једва чекају окршаје с добровољцима из Србије.
Прочитајте још:ЗАХАРЧЕНКО: Американци увелико испоручују Украјини и оружје и муницијуРЕШЕТЊИКОВ: Неће бивши директори ЦИА стројевим кораком прелазити преко Црвеног трга
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА