Најновије

ОЕБС-у смета руски закон о страним агентима

БEЧ - Представница OEБС-а за слободу медиjа Дуња Mиjатовић изjавила jе данас да континуирано застрашивање медиjских невладиних организациjа у Русиjи додатно угрожава слободу медиjа у тоj земљи, саопштио jе OEБС.
Москва - место где страни агенти морају бити означени и забрањени! (Фото: depts.washington.edu)

Москва - место где страни агенти морају бити означени и забрањени! (Фото: depts.washington.edu)

Изjава Mиjатовићеве jе уследила након недавне инспекциjе Центра за одбрану мас медиjа (MMДЦ) коjу су спровели правосудних органа у Вороњешкоj области. "Намеран и претеран притисак на MMДЦ у Вороњежу и друге организациjе цивилног друштва на пољу медиjа дубоко jе забрињаваjући", рекла jе Mиjатовић. "Дискриминациjа медиjских организациjа на основу неодређених изговора сразмерно крши слободу изражавања и слободу медиjа", истакла jе Mиjатовић. Oна jе казала да MMДЦ представља jедну од кључних организациjа коjе пружаjу правну подршку по питању медиjских закона за новинаре, судиjе, адвокате и органе реда и као и на подизању свести jавности по овим питањима, стоjи у саопштењу. "Позивам власти да престану са праксом стигматизациjе чиjа jе мета сада MMДЦ", поручила jе Mиjатовић. Oна jе подсетила да jе MMДЦ била предмет сличних инспекциjа 2013. и 2014. као и друге медиjске организациjе.
Прочитајте још:БРУТАЛНОСТ АМЕРИЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Старцу изврнули руку па га омамили електро-шоком (ВИДЕО)
Правосудни органи у Вороњешкоj области спровели су 9. фебруара инспекциjу као део званичне процедуре укључивања MMДЦ у регистар "страних агената". Русиjа jе 2012. усвоjила закон коjи тражи да се невладине организациjе региструjу као "страни агенти" на основу тога што се укључуjу у "политичку активност" и финансираjу из иностранства, додаjе се у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА