Најновије

Грчка одбија да прода електропривреду

АТИНА- Грчка неће наставити са приватизацијом државног предузећа за производњу струје ППЦ, нити са приватизацијом оператера електро преносног система АДМИЕ.
Грчка (Фото: skai.gr)

Грчка (Фото: skai.gr)

То је изјавио грчки министар енергетике Панајотис Лафазанис. "Не желимо да продамо породично благо грчке државе по увредљиво ниској цени", изјавио је грчки министар финансија Јанис Варуфакис за радио "Реал ФМ". Званична Атина је претходно обећала кредиторима да неће обуставити текући процес приватизације, подсећа Ројтерс. Државна елекропривредна корпорација (ППЦ) је већ расписала тендер за продају 66-процентног удела у оператеру преносне мреже АДМИЕ, а листа потенцијалних купаца сведена је на неколико инвеститора, међу којима су кинеска државна електропривреда (СГЧ) и италијански оператор преносне мреже "Терна". "Тендер за АДМИЕ се неће наставити. Компаније нису доставиле обавезујуће понуде тако да трансакција неће бити завршена. То такође важи и за ППЦ", изјавио је Лафазанис за грчки дневни лист "Етнос".
Прочитајте још:Кери и Лавров разговарају о Украјини, Сирији и Ирану
Грчки министар финансија Јанис Варуфакис, који носи пуну одговорност за процес приватизације, изјавио је да грчки закон омогућава влади да измени услове продаје државних актива, као и да испита њихову легалност. Варуфакис је, такође, рекао да влада неће поништити већ завршене приватизације, нити ће продавати имовину по ниским ценама. "Не желимо да продамо породично благо грчке државе по увредљиво ниској цени", изјавио је Варуфакис. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА