Најновије

Вучић: Питајте Блера зашто ради бесплатно за Србију!

БEOГРAД - Премиjер Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе данас да се са британским премиjером Tониjем Блером до сада сретао пет-шест пута, те да његов недавни долазак у Београд, Србиjу ниjе коштао ни динар.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

На питање зашто би то неко радио бесплатно, премиjер jе одговорио да то треба питати Блера. "Tо морате да питате њега, што се нас тиче то jе џабе, jа таj новац немам, а Влада Србиjе ниjе далан ни динар", рекао jе Вучић. Вучић jе, на новинарско питање да ли jе "ћаскао и пио кафу" са Блером, рекао да никада не "ћаска" када су такве стваре у питању већ да су то били озбиљни разговори, а да са друге стране чак и не пиjе кафу. Увек jе, каже, спреман да нешто научи, па тако и од Блера, као што jе много тога научио од његовог приjатеља Герхарда Шредера. Oдбацио критике опозициjе због сусрета са Блером, чиjа jе земља учествовала у НATO бомбардовању, истакавши да су и државе коjе су водили Жак Ширак и Герхард Шредер у томе учестовале, а да су их 2001. године исти ти коjи сада упућуjу критике оберучке дочекали и хвалили се тиме. "Mоj однос према бомбардовању ниjе се променио", рекао jе Вучић и додао да не клечи ни пред ким нити неког за нешто мољака и да увек све ради како би очувао достоjанство и понос грађана Србиjе. Србиjа ће бити свет - отворена за све", поручио jе премиjер.
Прочитајте још:Пајтић већ 4 сата разговара са Чанком и Пастором још увек без договора
Додао jе да Блер ниjе био овде да саветуjе већ да обучава. Показуjући као пример како су се некада трошили државни новци, за разлику од обуке коjу Србиjу ништа не кошта, Вучић jе новинарима показао уговор са америчком компаниjом "Advanced Practical Solutions LLC" из Илиноиса. "Да ли jе неко чуо за 'Advanced Practical Solutions LLC из Илиниоса' у СAД, коjу смо ми као држава платили 2009, 2010. или 2011. милион долара? Шта смо ми то платили милион долара, не знам ни сам, ни до дана данашњег, а то никада никога у jавности ниjе интересовало. A овде нисмо платили ништа, а имаћемо добар резултат и на ту чињеницу сам веома поносан", рекао jе Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА