Најновије

Јоксимовић: Потребно је удружити државу и НВО

БЕОГРАД – Да бисмо се што пре придружили Европској унији потребна нам је једна врста синергије, односно заједничког ангажмана државе и невладиног сектора, оцењује директорка Центра за спољну политику Александра Јоксимовић.
Јадранка Јоксимовић - задужена за ЕУ интеграције (Фото: ЈуТјуб)

Јадранка Јоксимовић - задужена за ЕУ интеграције (Фото: ЈуТјуб)

Истовремено, истакла је Јоксимовић за Танјуг, Брисел би требало да престане са формалним порукама Србији и да отворено призна да је процес проширења недовршен док се земље западног Балкана не прикључе ЕУ. „Чини се да је у овом тренутку потребно да сви некако помогнемо Србији да се крене напред”, уверена је Јоксимовић. Према њеним речима, да бисмо се заиста што пре придружили ЕУ потребна је „једна врста синергије и подршке како би се што широј јавности објаснило с каквим проблемима смо суочени и који је најкраћи, најбољи и најблажи пут да те проблеме превазиђемо”, сматра Јоксимовић.
Прочитајте још:Тахири: ЕУ ће убрзати дијалог са Србијом
Највећу улогу, каже, треба да има цивилни сектор, који би требало да „сталним обраћањем и објашњавањем” омогући грађанима да разумеју с чим Србија све треба да се суочи у процесу евроинтеграција. У том контексту она указује да држава не треба сваку критику невладиног сектора да посматра као напад, али и да невладине организације не треба да критикују само зарад сопственог позиционирања. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА