Најновије

Тахири: ЕУ ће убрзати дијалог са Србијом

ПРИШТИНА – Министарка за дијалог у косовској влади Едита Тахири је у интервјуу за дневник „Епока е Ре” рекла да је од Европске уније добила потврду да ће се ЕУ више ангажовати на бржем спровођењу свих постигнутих споразума у дијалогу са Србијом.
Едита Тахири (Фото: wikimedia.org)

Едита Тахири (Фото: wikimedia.org)

Она је у интервјуу нагласила да ће веома брзо почети спровођење споразума о правосуђу. „Током мог боравка у Бриселу добила сам потврде из Европске уније да ће спровођење споразума о правосуђу почети веома брзо. Сада Европска унија чини последње припреме како би што ажурније спорвела спровођење споразума које има за циљ да се унитарни систем правосуђа шири и на северном делу Косова”, рекла је Тахири. Она је посебна нагласила да без потпуног и ефективног споровођења свих споразума нема више смисла да се настављају разговори о другим темама у процесу дијалога Косова и Србије.
Прочитајте још:Дачић: Нема дилеме ЕУ или Евроазијски Савез!
Она је, такође, рекла да је захтевала од ЕУ да помаже Косову на путу ка европским интеграцијама. Тахири је на крају казала да је у сусретима које је имала са европским посланицима указала на значај резолуције о Косову која позива пет чланица ЕУ да признају Косово. Она је казала да признавање Косова од стране ових пет држава не само што би било снажан допринос за мир и стабилност у региону и Западном Балкану него и у целој Европи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА