Најновије

БОМБА: Њемцов ликвидиран по налогу Чечена који ратују на страни Украјине

МОСКВА - Руски опозиционар Борис Њемцов ликвидиран је по налогу Адама Осмајева, команданта једнице "Џохар Дудајев" која се бори на страни украјинске Националне гарде, пише руска Известија. Осмаев је ухапшен у Украјини 2012. под оптужбом да је планирао убиство Владимира Путина, али је ослобођен почетком године са групом Чечена како би се придружили борби против новоруских снага. 
Адам Осмаев (Фото: Јутјуб)

Адам Осмаев (Фото: Јутјуб)

Према сазнањима из истраге на које се позива Известија, Осмаев је ликвидацијом Њемцова желео да дестабилизује Русију. Известија тврди да постоје индиције да је Чеченима помагала једна од украјинских специјалних служби. Осмаев је недавно постао командант батаљона у формирању "Џохар Дудајев". Предходно је Чеченима на украјинској страни командовао бригадни генерал Иса Мунаев, командант Грозног у време рата у Чеченији, али је он ликвидиран током операција у Дебаљцеву. Лидер Чеченије Рамзан Кадиров раније је издао налог за ликвидацију Мунаева и Осмаева.
Прочитајте још:МЕКЕЈН: Без обзира ко је убио Њемцова – Путин је крив!Новоруске снаге заузеле украјинску базу са чудним америчким возима: Ево чему су служила (ВИДЕО/МАПА)Kaдиров убедио наоружаног криминалца да се преда, овај му одговорио „Желим да будем твој пратилац“ (ВИДЕО)
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА