Најновије

Меркелова позвала на даље преговоре о Украјини - мировна мисија у Донбасу главно питање!

БЕРЛИН - Ангела Меркел, државна канцеларка Немачке, телефонским путем је позвала тзв. "нормандску четворку" да преговори буду настављени 6. марта.
Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Меркелова је истакла да је циљ наставка преговора по "нормандијском формату" евалуација досадашњег тока спровођења мировног процеса, као и даље регулисање "конфликта у Донбасу". Како наводи агенција Новороссиа, један од циљева Меркелове у преговорима је да омогући улазак мировних мисија на територију региона Донбас, те ће то бити највећа тачка спотицања и несаглања у преговорима. Мировнoj мисији у Украјини се противи и Руска Федерација, али и лидери новооснованих република ДНР и ЛНР.
Прочитајте још:Варуфакис: Излазак из еврозоне – наjгора ствар за Грчку
Подсећамо да је више руских аналитичара, укључујући и бившег министра одбране ДНР, Игора Стрелкова, истакло да постоји могућност реализације "косовског сценарија" у Донбасу, односно, да Кијев жели под маском и покровитељством мировних мисија да етнички очисти регион Донбаса. Леонид Савин, уредник руског листа Геополитика, рекао је да је најважније питање ко би чинио такву мировну мисију, те уколико би то биле НАТО снаге да такву опцију треба одбити. Савин је рекао да евентуално учешће војске Руске Федерације у мировној мисији у Украјини такву идеју чини изводљивом и гарантује да би права руског становништва била заштићена. Савин је истакао такође опасност од понављања догађаја виђених на Косову, где је пред очима УН мировних снага извршен погром над Србима. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА