Најновије

Близу банкрота: ДС у блокади због 29 милиона дуга

БЕОГРАД- Рачун Демократске странке је на јучерашњи дан био блокиран за нешто мало више од 29 милиона динара, показују подаци Народне банке Србије, а пише Данас. Блокада рачуна демократа, због кредита узетих за кампање, траје више од годину, а у ДС-у кажу да очекују да ће из ње изаћи најкасније за месец и по дана.
ДС (Фото: Еизбори.цом)

ДС (Фото: Еизбори.цом)

– Сав новац који нам је долазио на рачун је преусмераван на враћање дуга. Своје обавезе према Развојној банци Војводине смо измирили. Од те банке смо узели 360 милиона динара, а вратили 480 милиона. Према прорачуну банке дугујемо им још нешто мало новца, али што се нас тиче вратили смо свој дуг. Рачуница људи који се баве финансијама у ДС је да ћемо изаћи из блокаде у наредних месец или месец и по дана – објашњава Александра Јерков, портпарол ДС. Она каже да ДС има само један рачун, односно да нема алтернативних решења. На питање како ДС с блокираним рачуном плаћа струју, исплаћује плате и обавља своје редовне активности, она каже да с времена на време странка изађе из блокаде и плати своје обавезе, а док је у блокади стварају се дугови за све, не само за струју.
Прочитајте још:Зорана Михаjловић прва на листи за сменуКад би се кандидовао за председника Вучић би победио на изборима
Премијер Александар Вучић је оценио да јесте проблем то што су блокирани рачуни фудбалских клубова као и да јесте проблем то што ти клубови послују, али и упитао да ли сада то значи и да треба укинути ДС зато што је и она у блокади. Извор: Танјуг, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА