Најновије

Дачић упутио саучешће поводом погинулих рудара у Украјини

БEЧ - Председаваjући OEБС-у, шеф српске дипломатиjе Ивица Дачић изjавио jе данас наjдубље саучешће због губитка људских живота у несрећи коjа се догодила у руднику Засjадко на истоку Украjине.
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

“Tреба учинити све како би се помогло онима коjи су погођени овом трагедиjом, а веруjем да ћемо сви удружити напоре у овоj хуманитарноj мисиjи”, истакао jе он у саопштењу. Биланс погинулих у експлозиjи у руднику угља на истоку Украjине повећан jе на 31, jавио jе Tасс, док jе Роjтерс, позиваjући се на Интерфакс, известио да су у несрећи погинуле 33 особе. Према речима портпаролке Mинистарства за хитне ситуациjе самопроглашене Доњецке Народне Републике Jулиjане Бедило, до сада jе пронађено 31 тело погинулих, док jе у току потрага за jедним рударом, коjи се води као нестао. Председник Украjине jе због те несреће прогласио данашњи дан даном жалости. У тренутку несреће у руднику jе било 230 људи. док jе око 200 брзо извучено напоље.
Прочитајте још:Шешељ о Пајтићевој „влади у сенци“Бабић „испрескакао“ Стефановића
Роjтерс jе jавио да jе у среду увече потврђена смрт 33 рудара, а да jе управа рудника саопштила да jе наjвероватниjи узрок експлозиjе истицање гаса. "Укупан броj мртрвих су 33 особе", jавила jе агенциjе Интерфакс, позиваjући се на прес службу локалне администрациjе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА