Најновије

ДСС: Питања за Владу о продаји ЈАТ-а

БЕОГРАД -  Дуго скривани, преправљани и најзад, под притиском јавности објављени уговори са Етихадом о продаји ЈАТ-а, договореној слободном погодбом, нису зацрњени - као онај са Фијатом, али садрже много нејасноћа, спорних, па и несумњиво штетних решења - поручују из ДСС у данашњем саопштењу.
ДСС (Фото: ДСС)

ДСС (Фото: ДСС)

Они кажу да "не прође дан а да председник Владе не истакне да је Ер Србија остварила добит од 2,7 милиона евра" али ДСС је затражила  одговор на питања о овом уговору. - Колики је у 2014. години био трошак буџета Србије по основу уговореног попуста од 50% на цену горива које користи Ер Србија? За колико је у 2014. години умањен приход државног предузећа Аеродром Београд по основу уговореног попуста на плаћање аеродромских такси? Да ли је држава компанији опростила 17 милиона долара дуга према Аеродрому Београд? Да ли је у 2014. години било неких других видова државне помоћи Ер Србији: попуста на редовне цене, субвенција, зајмова и слично и у ком износу? Колико је више средстава  плаћено из буџета Србије и јавних предузећа по основу уговорене обавезе коришћења Ер Србије и Етихада за обављање службених путовања и у случајевима када су конкурентске компаније јефтиније? - питају у ДСС. Из ове странке поручују да тек када се добију одговори на ова питања знаће се "колико је грађане Србије само  у једној години коштала Ер Србија и истина о њеном `успешном` пословању".
Прочитајте још:Близу банкрота: ДС у блокади због 29 милиона дугаШокантно признање Шешеља: Ми смо напали амбасаду САД, Зоран Вујовић је дошао са нама
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА