Најновије

Казахстан: Никада нећемо признати независно Косово

БЕОГРАД- Потпредседник Владе Србије Расим Љајић и амбасадор Казахстана Нурбах Рустемов сагласили су се данас да би у току ове године требало да се одржи прва седница међувладиног комитета за економску сарадњу Србије и Казахстана, а Рустемов је пренео став своје државе да никада неће признати једнострано проглашену независност Косова.
Казакстан (Фото: Википедија)

Казакстан (Фото: Википедија)

Како је саопштио Кабинет потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација, Љајић се састао са амбасадором Казахстана у Србији на нерезиденцијалној основи, са којим је разговарао о унапређењу укупних односа двеју земаља и могућностима за проширење обима економске сарадње. Рустемов је позвао српске компаније из области путне инфраструктуре, грађевинарства и пољопривредне производње да учествују у реализацији државног програма Владе Казахстана под називом „Светли пут“, за који ће бити издвојено 40 милијарди долара у наредне три године и у чијем ће склопу бити изградјен велики број путева, железничких пруга, школа, болница и погона за производњу хране. Љајић и Рустемов су најавали и скоро потписивање билатералног споразума о избегавању двоструког опорезивања, који је у потпуности усаглашен, као и споразума о сарадњи у области туризма, заједничком наступу на трећим тржиштима и сарадњи у области информационо – комуникационих технологија, који су у припреми.
Прочитајте још: Штајнхајмер се противи дугорочној изолацији РусијеАмерички амбасадор напанут жилетом, крвав завршио у болници! (ВИДЕО)
Рустемов је најавио и да ће Казахстан у току наредне године отворити зграду генералног конзулата у Београду, а да ће потом бити отворена и амбасада, наведено је у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА