Најновије

Вучић не одустаје од приватизације клубова

БЕОГРАД- Премијер Србије Александар Вучић рекао је данас да неће одустати од приватизације спортских клубова, али је истакао да за то „нема довољну подршку“ тих клубова и већег дела друштва.
Александар Вучић (Фото: Википедија)

Александар Вучић (Фото: Википедија)

Вучић је рекао да се приватизацији противе људи из тих клубова, али и највећи део јавности, додајући да не види начин како то технички, нити суштински да изведе, али да ипак неће одустати.

„Приватизацију не можете извршити ако немате подршку оних на које се то односи, ако то не желе навијачи Партизана и Црвене звезде. Како то да изведете, то су удружења грађана“, рекао је премијер новинарима приликом обиласка радова на железничкој станици „Београд центар“ у Прокопу.

Према његовим речима, људи из клубова декларативно кажу да подржавају приватизацију, али увек постоји и условљавање.

„Једноставно, људи неће. Немојте да вас подсећам на то када сам изашао са јавним предлогом за приватизацију клубова да ми се сутрадан појавило: Може да неко да паре, али да он узме 49 одсто, а да наши симпатизери котролишу, и као што је то у Бајерну или не знам где 51 одсто. Шта на то да радим сем да се смејем!“, рекао је премијер.

Прочитајте још: СРПСКИ ТОК: Гасовод мора да иде преко СрбијеСа Копаоника поручили Вучићу: Хоћемо једнаке услове за све!
Према његовим речима, клубови се не могу приватизовати ако то неће они на које се то односи. Вучић је рекао да држава може да крене у поступак да види колико ко дугује и крене у поступак конверзије у државно власништво, као што је то урађено на пример са „Симпом“, али је истакао да то није дугорочно решење.
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА