Најновије

Пајтић: Нећемо се извињавати

БЕОГРАД - Свечаном академијом у београдском Дому омладине Демократска странка обележила је 25 година од обнављања рада, а њен лидер Бојан Пајтић поручио је вечерас да се та партија више неће извињавати.
Пајтић - лидер демократа (Фото: ЈуТјуб)

Пајтић - лидер демократа (Фото: ЈуТјуб)

"Нећемо се више извињавати, ја сам се извинио у име свих нас и у име оних који више нису са нама. Извинио сам се и због онога што су неки од нас чинили, али и због онога што никада нико од нас није учинио... Доста је било са тим, нећемо се више извињавати", рекао је Пајтић. Пајтић је поручио да је данас основни задатак ДС да "преведе аутократију у истински демократски поредак". Он је упитао коме ће се више извињавати "када и последњи млади човек оде из земље", али и зашто би се ДС правдала за мостове, инвестиције у Војводини од седам милијарди евра, београдске булеваре. "Коме? Онима који свечано отварају семафоре или лепе Мерцедесов знак на шасије и ко лаже наорд о фабрици миркочипова и авионских делова", упитао је Пајтић и додао да му "не пада на памет да се правда онима што задужују Србију за 195 евра у секунди". Упитао је докле ће ДС да се бави собом, док у власти седе људи са купљеним дипломама, мастерима, лажним докторатима, а има и оних који не могу да докажу средњошколске дипломе. Поручио је да та партија неће покленути пред онима чија снага не лежи у знању. "Србија данас зависи од образовања (Томислава) Николића, (Братислава) Гашића, (Небојше) Стефановића, радног искуства (Александра)Вучића и (Александра) Вулина и визије (Марјана) Ристичевића и (Зорана) Бабића", рекао је Пајтић. Он је нагласио да странка чији је лидер неће пристати да се од Србије прави приватна држава која ће бити потчињена једном човеку у кругу његових пословних партнера и поручио да демократе захтевају боље образовање, здравство, као и правденије друштво. Према Пајтићевим речима, власт данас штити банке од штедиша и брани богате од сиромашних, а мере штедње су "катастрофалне, као и последице које из тога произилазе". "Гледамо председника владе који са презиром говори о сопственом народу и док он шета по свету у Лесковцу се хлеб и млеко купују на потврду од синдиката", тврди Пајтић. Први председник ДС и председник политичког савета Драгољуб Мићуновић говор је отворио је речима: "Још сам ту, као што сам и тада обећао - трајаћу", а за крај поручио, да ће до последњег даха бити уз Демократку странку. "Свако ко мисли да је приватизовао Србију, грдно се вара. Ту сам, као и сви ви да се боримо до последњег даха, за слободу говора, против примитивизма и цензуре", рекао је Мићуновић.
Прочитајте још:СНС: Дупли премијер Пајтић, јер воли дупло да краде!ЧЕСТИТАМО: Пајтић постао „премијер Србије“
Он је истакао да је задовољан што у Србији постоје људи који нису уплашени и који су схватили, да соим ДС, нема друге опције, која Србију може да уведе у нормалне токове. Свечаној академији, иако су били позвани, нису присуствовали бивши председници странке Борис Тадић, Драган Ђилас, док су се позиву одазвале бивше демократе, а сада лидери ЛДП и Заједно за Србију, Чедомир Јовановић и Душан Петровић. Такође, академији није присуствовао ни Војислав Коштуница. ДС је данас, пре свечане академије представила владу у сенци која има 14 чланова и премијера - Бојана Пајтића. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА