Најновије

Да ли ће поскупети цена струја ?

БЕОГРАД- Нова цена струје, по закону о енергетици, примењује се тек после одобрења АЕРС-а и када истекне 30 дана од објављивања те одлуке у Службеном гласнику, што значи да струје неће моћи да поскупи од 1. априла.
ЕПС (Фото: ЈуТјуб)

ЕПС (Фото: ЈуТјуб)

Електропривреда Србије још није упутила Агенцији за енергетику Републике Србије предлог за поскупљење струје, речено је данас Танјугу у АЕРС-у. Нова цена струје, по закону о енергетици, примењује се тек после одобрења АЕРС-а и када истекне 30 дана од објављивања те одлуке у Службеном гласнику, што значи да струје неће моћи да поскупи од 1. априла. У Агенцији су истакли да када ЕПС упути захтев за корекцију цена струје, поступак давања сагласности АЕРС-а не мора дуго да траје јер то регулаторно тело редовно прати и анализира ситуацију и податке. Србија се аранжманом са ММФ-ом обавезала да од 1. априла повећа цену струје за 15 одсто, што подразумева и увођење акцизе на електричну енергију.
Прочитајте још: Увозом млека из ЕУ смо разорили своју производњуПословне тајне српских фирми продаване за 100 евра
Министар финансија Душан Вујовић јуче је најавио да ће акциза на струју износити 0,5 динара по киловат сату. Струја у Србији последњи пут је поскупела 1. августа 2013. године за 10,9 одсто за домаћинства и 12,8 одсто за привреду. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА