Најновије

МЕДИСОН КЉУЧА: Протести због убиства црног тинејџера у САД-у

МЕДИСОН - Демонстранти од протеклог викенда не напуштају улице Медисона, у америчкој држави Висконсин, после убиства Тонија Робинсона (19), ненаоружаног црног тинејџера.
Са руком на револверу: Америчка полиција у Медисону (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Са руком на револверу: Америчка полиција у Медисону (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

"Уједињени људи никада неће бити поражени!", узвикивали су демонстранти, ритмично праћени бубњевима, који од протеклог викенда не напуштају улице Медисона, у америчкој држави Висконсин, после убиства још једног, овог пута, ненаоружаног црног тинејџера. Фаталне пуцње у тамнопутог Тонија Робинсона (19) испалио је бели полицајац Мет Кени (45), чиме је поново покренуто питање расних предрасуда у редовима америчке полиције. Претходна убиства ненаоружаних Афроамериканаца у Фергусону и Њујорку, које је извршила полиција, довела је прошле године до таласа демонстрација широм САД-а. Оне су сада настављене. Робинсон је убијен пошто је полицајац Кени одговорио на позив у петак вече због пријаве да једна особа омета саобраћај и да је напала другу особу. Кени је пратио осумњиченог до стана, где је дошло до сукоба, који се завршио тако што је полицајац пуцао у тинејџера који није имао оружје. Младић, у чијем је досијеу остало записано да је признао кривицу за оружану пљачку прошле године и због тога добио условну казну од шест месеци, преминуо је у болници. Кени је на плаћеном одсуству док је истрага у току.

Истрага

Градоначелник Медисона Пол Соглин је убиство окарактерисао као "неописиву трагедију", тврдећи да ће градске власти јавно објавити резултате истраге.
Прочитајте још:
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА